Projecten

2020/2021: HOLIDAY ON ICE – NIEUWE SHOW SUPERNOVA IN NEDERLAND

HOLIDAY ON ICE

Na meer dan vijf jaar komt Holiday on Ice eindelijk terug naar ons land. De splinternieuwe show ‘SUPERNOVA’ zal van 9 december 2021 t/m 9 januari 2022 rond en met de kerstdagen te zien zijn in een vijftal steden in Nederland: Zwolle, Groningen, Amsterdam, Maastricht en Rotterdam.

Proud to Present verzorgt de marketing, sales en pr en is verantwoordelijk voor een succesvolle kaartverkoop en het opnieuw in de markt zetten van de lang afwezige ijsshow.

2018/2019: EUROPESE TOUR VAN CATS IN NEDERLAND EN BRUSSEL

cats

Na het succes in Antwerpen durfden Proud to Present en Arrano het aan om samen het financiële risiso voor het leeuwendeel van een maandenlange Europese CATS Tour op zich te  nemen.

Na zo’n anderhalf jaar voorbereiding ging op 20 december 2018 deze tournee van start in het Amsterdamse RAI Theater. Na in totaal 81 voorstellingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Groningen eindigden de katten hun periode in Europa op Tweede Paasdag 2019 in het Chassé Theater in Breda. Met zaalbezettingen die overal boven de 90% lagen, bleek  CATS 30 jaar nadat de musical voor het eerst in Nederland door het publiek was omarmd, een tijdloze klassieker.

2017: CATS ALS INTERNATIONALE OPENINGSPRODUCTIE IN ANTWERPEN

cats
In maart en april 2017 was CATS de internationale openings productie voor de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Na een jarenlange verbouwing verrees vlak naast het Centraal Station een moderne en stijlvolle zaal die ruimte biedt aan zo’n 1800 bezoekers. Drie weken lang was de Londense West End productie daar te gast en trok volle zalen.Een prachtige aftrap voor de ‘nieuwe’ en toonaangevende theaterzaal in Vlaanderen. 

50 DINO’S VEROVEREN HET CENTRAAL STATION VAN ANTWERPEN!

dino expo

Vanaf zondag 15 december tot en met zondag 23 maart komt de prehistorie tot leven in het Centraal Station van Antwerpen. Op de expo zijn 50 reusachtige en levensechte dinosaurussen te zien waarvan de grootste zelfs 23 meter lang is. Aan de achterzijde van het Centraal Station van Antwerpen is een ruimte gereserveerd van meer dan 2.000m2 voor de dinosaurussen. De expo-bezoekers komen oog in oog te staan met een aantal van de bekendste dinosaurussen, waaronder natuurlijk de gevreesde T-rex en kunnen alles te weten komen over o.m. de Iguanodon, de ‘Belgische dinosaurus’, wiens vondst in 1878 in een kolenmijn in Bernissart wereldnieuws was. Volwassenen en kinderen krijgen ieder een eigen – gratis – audioguide voor de expo. De kinderen worden bij binnenkomst ‘dino-ranger’ en doen mee aan een avontuurlijke speurtocht aan het eind waarvan ze een eigen dino-diploma ontvangen. Er is een dino-lab, waar de kinderen samen dino-botten kunnen blootleggen, kennis kunnen opdoen over fossielen en nog een aantal andere dino-activiteiten kunnen ondernemen, terwijl de volwassenen genieten van een kopje koffie of een pintje in het Dino Café.

Voor meer info: www.expo-dino-adventure.be

SUCCES VAN ‘CATS’ IN OOSTENDE NIET VOOR DE POES!

Cats groep

juli / augustus 2013
Met 40.000 bezoekers in een uiterst zonnige augustus maand was het bezoek van de
Engelse CATS productie aan de ‘Koningin van de badplaatsen’ een doorslaand succes.

De Vlaamse pers reageerde unaniem juichend

“Entertainment van de bovenste plank” ( Knack)
“Sterk staaltje musical” ( De Morgen)
“Een onsterfelijke musical” ( De Standaard)

Na een lange periode van wachten - CATS was voor het eerst - én laatst - in België te zien in Antwerpen in 1996  - stroomden de kattenfans in grote getale toe.

De meesten waren erg onder de indruk van de zang en dans van de relatief jonge groep acteurs en  beloonden het gezelschap iedere avond opnieuw met een minutenlange staande ovatie.

De cast en crew zelf hadden de tijd van hun leven in en om Het Kursaal, het theater dat aan het strand ligt.FUERZA BRUTA: EEN ARGENTIJNSE WERVELWIND TREKT DOOR KNOKKE EN ANTWERPEN

fuerza-bruta_nimf

In augustus 2010 zagen wij de Argentijnse show 'Fuerza Bruta' voor het eerst in New York en waren zeer onder de indruk. Proud to Present en Arrano bundelden de krachten en besloten het spektakel naar België te halen. In augustus 2011 beleefde 'de hipste en coolste show van de wereld' zijn premiere in Knokke-Heist aan de Belgische kust voor een speelperiode van drie weken. Ondanks de slechte zomer trokken meer dan 25.000 bezoekers er op uit om het spektakel vol power en poëzie te ondergaan.

fuerza-bruta_publiek

Drie maanden later was het de beurt aan Antwerpen. Ditmaal stond de voorstelling aan de Schelde in de 'Waagnatie', een groot pakhuis waar het 'urban' karakter van de show prima tot zijn recht kwam. Ook hier meer dan 25.000 enthousiaste toeschouwers die de zalen vaak tot de maximale capaciteit vulden.

fuerza-bruta_groep

EXPOSTIE 'FC DE KAMPIOENEN' IN ANTWERPEN EN OOSTENDE: VLAANDEREN NEEMT AFSCHEID VAN HAAR POPULAIRSTE TV SERIE OOIT.

Na 21 jaar kwam er een einde aan de succesvolle Vlaamse tv-serie 'FC de Kampioenen'.

Proud to Present en Arrano namen samen met de Vlaamse tv zender VRT het voortouw om een passend afscheid voor de populaire tv serie te bedenken.

In het Centraal Station van Antwerpen werd een 2000 m2 expositie opgezet met daarin alle decors uit de serie. Iedere dag waren er acteurs aanwezig zodat de tv kijkers hun idolen konden ontmoeten. De expo bevatte daarnaast een groot aantal interactieve elemenenten en er was een café. Door de grote toeloop werd de expositie meerdere keren verlengd en bestreek uiteindelijk de periode van Kerstmis 2010 tot en met Pasen 2011. Met meer dan 70.000 bezoekers overtrof het bezoekersaantal alle verwachtingen.

Om dit succes een vervolg te geven werd een zomerlocatie gezocht en gevonden in het prestigieuze Kursaal in kustplaats Oostende. De expo werd aangepast en opnieuw opgebouwd en op dit finale afscheid van de Kampioenen in juli/augustus kwamen nog eens 50.000 zomergasten af.

FC De Kampioenen

BENELUX TOUR VAN 'THRILLER LIVE':
5 FANTASTISCHE SHOWS VOOR EEN UITZINNIG PUBLIEK

thriller-live

In de week van 17 tot en met 22 november 2009 bracht Proud to Present samen met Arrano de Michael Jackson tribute show 'Thriller live' naar de Ethias Arena in Hasselt, de Amsterdamse Heineken Music Hall (2x) en de Lotto Arena in Antwerpen (2x).

Het werden memorabele avonden voor groot en klein. In een ruim twee uur durende show liet een topcast van meer dan 20 zangers, dansers en live band in een adembenemend tempo vrijwel alle hits van Michael Jackson de revue passeren.

Het publiek vulde al snel de gangpaden en swingde mee met de artiesten op het podium.
Toen de rook was opgetrokken bleken meer dan 15.000 fans de show te hebben bezocht. Geen slecht resultaat, precies in de weken dat de film 'This is it!' in de bioscopen te zien was.

thriller-live spelers

'AMANDLA MANDELA' PRACHTIGE MUSICAL OVER EEN IKOON VAN ONZE TIJD

Op 24 oktober 2009 vond in Carré de wereldpremière plaats van 'Amandla Mandela -De Musical'.

In de periode daarna was de musical te zien in ca. 80 theaters met zo'n 130 voorstellingen door heel Nederland.

Proud to Present was belast met de sponsorwerving en strategiebepaling voor deze baanbrekende theaterproductie.

AFRIKA!AFRIKA! ZEER SUCCESVOLLE AFRIKAANSE CIRCUSSHOW

In het voorjaar van 2009 sloegen Proud to Present en Arrano de handen in elkaar en werden co-investeerders voor het eerste Belgische avontuur van AFRIKA!AFRIKA! Natuurlijk op voorwaarde dat de marketing, promotie, public relations, sponsoring en vip ontvangsten ook in hun handen waren.

Met een totale verblijfsduur van 9 weken (waarvan 3 weken succesverlengingen!) in Antwerpen en Brussel werd dit bezoek een groot succes.

Ondanks de economische crisis die ook België hard raakte, bezochten meer dan 80.000 enthousiaste bezoekers de tentpaleizen. Reden genoeg om snel nog eens in België terug te komen!

CAVALIA: BETOVEREND SCHOUWSPEL MET PAARDEN IN DE HOOFDROL

In de eerste helft van 2007 was het innovatieve en betoverende showspektakel 'Cavalia' het paradepaardje voor Proud to Present.
Als promotor voor Nederland en adviseur voor Europa begeleidde Proud to Present deze showsensatie van 2007.

Vanaf de prémiere op 3 mei 2007 was 'Cavalia' een overweldigend succes. De speelperiode werd een drietal keren verlengd en de laatste show vond uiteindelijk plaats op 10 juni. Ondanks een periode van extreem warm weer voorafgaand aan de prémiere en de forse concurrentie van musicals en rock acts, slaagde 'Cavalia' erin avond aan avond volle zalen te trekken.

Na een succesvolle Europese tournee waarbij de show naast Amsterdam onder meer steden aandeed als Brussel, Knokke, Madrid, Barcelona, Stuttgart, Berlijn, Valencia en Lissabon, wordt er nu in Canada gewerkt aan een waardige opvolger van 'Cavalia'.


 

 

PROUD TO PRESENT, UW TOEGANGSBEWIJS TOT UITVERKOCHTE ZALEN